Adózási támogatás egyéni vállalkozóknak: átalányadózás és új kata digitálisan

A Számlázz.hu és a QUiCK egyesíti erőit, hogy sokkal több időd maradjon valódi értéket teremteni vállalkozásoddal.

adozasi-tamogatas

Átalányadó- és kata-figyelő a Számlázz.hu-ban

A Számlázz.hu vezérlőpultján érheted el a Keret- és adófigyelőt, ami adózási formádnak megfelelően az átalányadó- vagy a katás feladataid elvégzéséhez nyújt digitális támogatást, és biztosítja ezzel vállalkozásod “életfunkcióit”. :) Miután beállítottad a Számlázz.hu-val szoros integrációban lévő QUiCK felületén vállalkozásod alapadatait és adózási paramétereit, el sem kell hagynod Számlázz.hu fiókodat azért, hogy percre pontos képed legyen a vállalkozásodat érintő legfontosabb információkról.

Alanyi adómentes keretkijelzés

Ha egyéni vállalkozóként alanyi adómentességet választottál, éves szinten 12 millió forintos alanyi adómentes (AAM) keret áll a rendelkezésedre. Ennek átlépése az egyik legnagyobb kockázat a számodra, ha ugyanis meghaladod az AAM-keretet, áfakörbe kerülsz át, és számos extra kötelezettség vár rád. Ezért nagyon fontos, hogy mindig pontosan képben legyél azzal, hogy hol tartasz. Mostantól ezt is folyamatosan ellenőrizni tudod Számlázz.hu vezérlőpultodon!

Ha év közben kezded a vállalkozásod, naptári napokra arányosítva kell meghatározni az AAM keretet.

02_atalanyaado-kata_keretfigyelo_v2

Átalányadó/kata keretkijelzés

Akár az átalányadó akár az új kata adónem hatálya alá jelentkeztél be, van egy bevételi értékhatár, amelyet ha meghaladsz, számolnod kell néhány fontos következménnyel. Megmutatjuk, hogy eddig mennyit használtál adókeretedből, és pontosan mennyi bevételt szerezhetsz még az év hátralevő részében anélkül, hogy veszélyeztetve lenne az általad választott, számodra optimális adózási forma.

Átalányadózó alapesetben időarányosan évi 32 016 000 Ft-os (vagy kizárólag kiskereskedelmi tevékenység végzése esetén 160 080 000 Ft-os) árbevételig lehetsz, ez a felső értékhatára annak, hogy a költséghányadodnak megfelelően, egyszerűsített formában róhasd le adókötelezettségeidet. Ha új katás vagy, 18 millió forintos kata keret áll a rendelkezésedre éves szinten. Ha bevételed az adott évre vonatkozó időarányos keretet meghaladja, a többletre 40%-os különadót kell fizetned.

Mindig szólunk,
ha teendőd van!

A Számlázz.hu-ban minden teendődről értesítünk, ami átalányadózóként vagy új katásként vár rád. Közvetlenül a vezérlőpulton látni fogod, ha bevallást kell benyújtanod, járulékot kell fizetni, vagy közeleg egy fontos határidő. Egy kattintással átléphetsz a QUiCK felületére, ahol automatizmusok támogatnak abban, hogy a teendőidet hibamentesen végezhesd el, valamint ott tudod átalányadózóként az ’58-as bevallást, katásként pedig az éves kata bevallást elkészíteni.

Ilyen egyszerű: mi figyelünk a keretekre, te pedig azzal foglalkozol, amire vállalkoztál. :) És további segítséget is kapsz hozzá!

szamlazzhu-loves-quick

Olyan eszközt adunk a kezedbe a Számlázz.hu és a QUiCK integrált működése által, ami hatalmas segítség neked és a könyvelődnek az új kata és átalányadó-ügyek lehető leghatékonyabb és egyben legautomatizáltabb intézéséhez.

A fizetendő terhek összegeit pontosan kiszámítja és grafikusan ábrázolja.

Alanyi adómentes keretet számít, és nyomon követi új kata vagy átalányadó keretedet. Ezt közvetlenül a Számlázz.hu fiókodban is láthatod. 

Automatikus bevételi nyilvántartásod lesz, ami jogszabályi megfelelést is biztosít.

Segítséget kapsz a bevalláshoz szükséges fájl pontos előállításában és ellenőrzésében.

Érted vagyunk – szakmai ügyfélszolgálattal támogatunk

Az autokata szakértői csapata a QUiCK-ben folytatja azt, amit már sikerre vitt több mint 10.000 régi katás vállalkozással: segítséget kapsz bárhol, ahol esetleg elakadsz. Hiszen az automatizmusok mögött emberek állnak, akik vállalkoztak vállalkozásod támogatására. :)

Mire van szükséged hozzá?

előfizetésre

A Keret- és adófigyelő használatához, és ahhoz, hogy a QUiCK-be regisztrálni tudj, Számlázz.hu #start, #digital vagy #profi előfizetéssel kell rendelkezned.

quick_logo

Keret- és adófigyelő előfizetésre

Számlázz.hu fiókodból közvetlenül elő tudsz fizetni a QUiCK Keret- és adófigyelő szolgáltatásra 1 990 Ft + áfa / hó áron (éves előfizetés esetén 1 690 Ft + áfa / hó, egy összegben fizetve 20 280 Ft + áfa / év áron).

Számlázz.hu előfizetésednek megfelelő időszakra tudod a Keretfigyelőt bekapcsolni (havi előfizetés esetén a Keretfigyelőre is havi előfizetést tudsz választani, éves előfizetés esetén pedig egy évre tudod hozzáadni a Keretfigyelőt Számlázz.hu csomagodhoz).

Gyakori kérdések

Ami már működik:

 • Pontosan kiszámítjuk a teljes éves alanyi adómentes keretedet, automatikusan vezetjük a bevételi nyilvántartásodat.
 • Már láthatod Számlázz.hu fiókodban kata- vagy átalányadó kereted attól függően, hogy új katás, vagy átalányadózó vagy.
 • Adókat kalkulálunk, sőt ha átalányadózó vagy, el tudod készíteni az ’58-as bevallásodat is negyedévente, ha megfelelsz a feltételeknek.
 • Kata bevallásodat szintén elkészítheted a bevallás-varázsló segítségével.
 • Személyreszabott levelekben értesítünk teendőidről és a jogszabályváltozásokról. 
 • Szakmai ügyfélszolgálattal támogatunk

Ami érkezik hamarosan:

 • Olyan funkciókat vezetünk be, melyek egyre szélesebb adózói körnek nyitják meg a kapuinkat, illetve még könnyebbé teszik a könyvelők számára a rendszer használatát.
 • Egyre több kommunikációs eszközzel támogatjuk a felhasználókat:
  • könyvelői nézetek és akciók
  • szünetek, inaktív időszakok és jogviszonyváltások kezelése (a szakmai ügyfélszolgálat azonban ezekben is tud segíteni)

Ezek a terveink, amiket szeretnénk tartani. Kisebb változások persze lehetnek, de szólni fogunk mindenről.

Ideális esetben igen, nagyon ajánljuk, hogy legyen könyvelőd. Vállalkozóként egyre kevesebb adminisztrációra kell törekedned, és nem kellene foglalkoznod a vállalkozói értékteremtés szempontjából felesleges feladatokkal, mint amilyen a saját könyvelésed is. Az adózás az egyéni vállalkozóknak is nehéz terep, ahol magas szakmai elvárásokkal, komplex jogszabályi környezettel találkozol, közben pedig pontosan be kell tartanod az adózási határidőket (amik átalányadózóként nagyon gyakoriak). Mégis lehetséges, hogy könyvelő nélkül is menni fog – mi biztosan nem engedjük el a kezed!

Neked nem feltétlenül kell könyvelő

Egyre kevesebb a könyvelő, vagyis nem biztos, hogy találsz. Az egyszerű adózási esetekben a QUiCK és a szakértői ügyfélszolgálat kombinációja magasan automatizált, pontos, gyors és jogszabályszerű működést eredményezhet.

Kizárólag könyvelővel együtt használd a megoldást

 • Ha áfakörös egyéni vállalkozó vagy (áfa bevallás miatt);
 • Vannak munkavállalóid vagy külföldi ügyleteid.

Az arany középút: digitalizálj könyvelőddel együtt!

 • A Számlázz.hu és QUiCK közös környezete a könyvelési tranzakciókat magasabb szinten automatizálja, mint a hagyományos könyvelési technológia. Így könyvelőddel is egy magasabb értékű együttműködést tudtok kialakítani bonyolultabb helyzetekben is. Kevesebb időt kell fordítani az adminisztrációra, és több időtök lesz a szakmai konzultációra.
 • A QUiCK gyorsabb, mint a könyvelőd, azaz élőben figyelheted kereteidet és adózási kalkulációidat, ami könyvelődnek is nagy segítség.

Nézd meg videónkat is a témában!

Kinek ajánljuk a megoldást már most?

 • Digitálisan érett vállalkozóknak, akiket nem tart vissza, hogy lehetnek még apró változtatások, és akik akár a visszajelzéseikkel szívesen segítik a fejlesztéseket.
 • Átalányadózók közül azoknak, akik nem szeretnének/nem jogosultak különböző kedvezmények érvényesítésére (lásd bővebben a Kinek nem ajánljuk egyelőre egységben).
 • Új katásoknak, akik – könyvelői segítséggel vagy anélkül – tudatosan és digitálisan szeretnének vállalkozni.
 • Könyvelőknek átalányadózásra áttérő vagy új katás ügyfélkörrel.
 • Vszja szerint adózó egyéni vállalkozóknak.
 • Áfakörbe tartozó egyéni vállalkozóknak.

Kinek nem ajánljuk egyelőre?

 • Akik nem szeretnek olyan szoftvereket használni, melyek sok változáson mennek át a kezdeti időszakban.
 • Akik most szüneteltetik, vagy szüneteltetni fogják egyéni vállalkozásukat.*
 • Akik egyéni vállalkozási tevékenységében egyéb okok miatt (CSED, GYED stb.) lesz inaktív időszak.*
 • Átalányadózóként azoknak, akik:
  • szja kedvezményeket szeretnének érvényesíteni az SZJA előleg utalásakor;
  • vagy tb- vagy szocho kedvezményeket szeretnének igénybe venni, mert ezekre jogosultak.
*(Az inaktív időszakok és a szüneteltetés ügyintézésében szakmai ügyfélszolgálatunk tud segíteni, de automatizáltan ezeket még nem kezeljük.)
Ahhoz, hogy a Keret- és adófigyelő megoldásunkat elérd Számlázz.hu vezérlőpultodon, mindenképp szükséges regisztrálnod a QUiCK-be. A regisztráció menete: A Számlázz.hu-ból indítva, egy néhány lépéses folyamaton vezet végig a rendszer, amelynek során beállítod esetlegesen hiányzó adataidat a Számlázz.hu-ban, majd pedig megadod vállalkozásod alap- és adózási adatait a QUiCK-ben. → Olvasd el az előfizetés részletes menetét tudástárunkban! Ha a regisztráció sikeresen megtörtént, az alanyi adómentes-, átalányadó- és kata-figyelő használatához többé nem kell átlépned a QUiCK-be. (Ha pedig áfásként az áfapozíciódra és havi eredményedre vagy kíváncsi, esetleg adózási teendőid elvégzéséhez – például a bevallások elkészítéséhez – szeretnél további digitális támogatást igénybe venni, közvetlenül a számlázási fiókodból, egyszerűen, gombnyomásra léphetsz át QUiCK-fiókodba).