Költségszámlák gyűjtése digitálisan

Vállalkozóként a legtöbb esetben köteles vagy a bevétel megszerzése érdekében felmerült összes költséged, kiadásod bizonylatait gyűjteni és megőrizni. Van persze kivétel, de nem érdemes kockáztatni… A Számlaverzum mindenkinek nagy segítség – mutatjuk, miért!

Kinek kell gyűjtenie a költségszámlákat?​

Figyelem! Az új kata kerete évi 18 millió forintra emelkedett (12 x 1,5 millió), de az alanyi adómentes keret változatlanul évi 12 millió forint maradt.

lightbulb_orangeTudtad?

Akkor is szükséged lehet a költségszámlákra, ha árut értékesítesz, kereskedelemmel foglalkozol, hiszen egy esetleges adóellenőrzés alkalmával kérheti a revizor az áru eredetének igazolását. A költségszámlák megőrzése és gyűjtése mindenképpen fontos, ha az ipa tekintetében nem alkalmazod az egyszerűsített (sávos) adózási módot (akár alanyi adómentes, akár áfakörös vagy).

Digitális megoldás költségszámláid gyűjtésére: Számlaverzum

A Számlázz.hu-n kívül is keletkeznek bizonylatok: a nagyvállalatok sokszor saját rendszert használnak, más piaci szereplők megoldásai mellett döntenek, de akár olyan beszállítód is lehet, aki még mindig kézi számlát állít ki. Egy biztos, a NAV-nak mindenki adatot szolgáltat, hiszen jogszabályi kötelezettsége. A Számlaverzumban minden, a NAV Online Számla rendszerébe beérkező, általad és vállalkozásod számára kiállított számlát elérsz, így rendszerezetten kezelheted költségszámláidat is.

A Számlaverzum a Számlázz.hu #profi csomagjának a része. Ismerd meg, mi mindenre leszel képes az automatizált pénzügyi univerzumban.

Miért a Számlaverzumot használd a költségszámlák gyűjtésére?

Minden digitális​

Nem kell papírokat gyűjtened a fiókban, vagy minden egyes számlát beszkennelned, hogy küldhesd a könyvelőnek, amikor kéri.

Fizetettséget kezelhetsz

Minden kimenő és bejövő számlád fizetettségét állíthatod a Számlázz.hu fiókodban. Így nemcsak a költségszámláid adminisztrációja lesz mindig pontos, de bevételi nyilvántartásodat is segít naprakészen tartani. Ha az autokasszát is használod, a kifizetettség-kezelés teljesen automatikus lehet a bejövő számlák esetében is.

Bevételi nyilvántartás
Autokassza
→ Kifizetettség-kezelés

Bejövő számlák automatikus  fizetettség-kezelése

Az autokassza szolgáltatás használatával a legtöbb bank esetében lehetőség van kezelni a bejövő számlák kifizetettségét is: nem csak a beérkező tranzakciókat párosítjuk az általad kiállított számlákkal, hanem a neked kiállított számlákhoz is hozzárendeljük automatikusan az általad indított utalásokat.
További információ

Számlaképet tölthetsz fel

Ha a NAV Online Számla rendszeréből lehívott valamely számlához (akár kimenő, akár bejövő) nem tartozik számlakép, lehetőséged van feltölteni azt, és akár archiválhatod is digitálisan, a jogszabályoknak megfelelően.

→ Számlaképek kezelése
→ Számlaarchiválás

lightbulb_orangeTudtad?

A QUiCKbe tömegesen is tölthetsz számlaképeket és a rendszer automatikusan generál is számlaképet azokhoz a számlákhoz, melyekhez nem talál.
Részletek

Könnyebb lesz a munka a könyvelőddel

A Számlaverzumból az online pénzügyi adatkapcsolaton keresztül továbbíthatod a könyvelőd könyvelőprogramja felé a bizonylatokat – akár számlaképpel, banki tranzakciókkal és fizetettségi adatokkal együtt –, így neki sem kell az adatokat kézzel rögzítenie és találkoznotok sem szükséges.

Online pénzügyi adatkapcsolat

Ahogy a legprofibbak csinálják: Számlaverzum és a QUiCK együtt vállalkozásod szolgálatában

A Számlázz.hu pénzügyi moduljában, a QUiCK-ben végleg elfelejtheted a manuális adatrögzítést és a papírok gyűjtögetését. Az átlátható és egyszerű online pénzügyi nyilvántartó többek között ezeket tudja:

Az átalányadózást vagy az új katát választottad? A QUiCK adózási támogatást nyújt neked, hogy digitálisan, a lehető leginkább automatizálva intézhesd adóügyeidet.

lightbulb_orangeTudtad?

Az OCR funkció számlaképből kiolvassa a számlaadatokat. Ehhez nem kell mást tenned, csupán egy, a fiókodhoz dedikált alias e-mail címre elküldeni a számlaképeket. Ezután a NAV adatok és a beküldött számlák maguktól is egymásra találnak, ami rendkívül hasznos azon számlák esetében, amelyek nem kerültek beküldésre a NAV-ba. Ha beállítod a QUiCK-es alias e-mail címed a Gmailben, azonnal megjelennek ezek a számlák a QUiCK fiókodban. Az OCR a NAV-ba be nem küldött számlák esetében nagyon hasznos – ilyenek a külföldi számlák és a nem számlás költségek.
Keret-és adófigyelő

Automatizáld adóügyeidet Keret-és adófigyelő digitális megoldásunkkal, mely az alanyi adómentes vagy áfakörös (átalányadózó, katás vagy vszja szerint adózó) egyéni vállalkozóknak nyújt támogatást!